כיסים | אביב 2023 | צילום: עמית אופק

>>>
בינואר 2022 ראיינתי את יעל רוזן – בן שחר, האישה שמאחורי מותג התיקים המקומי ׳כיסים׳ כבר 23 שנה, לכבוד שיתוף הפעולה הראשון שלנו (היא זו שלימדה אותי שתיק הוא בעצם חפץ מעבר).
השבוע אנחנו חוזרות לעבוד יחד, כלומר:
***הקופון shelly15 חוזר לחיים וייתן לכן 15% הנחה עד שבת, ה-22/4 בחצות***
האותיות הקטנות:
– הקוד תקף באתר ובחנות בבזל, וזו הזדמנות טובה לקפוץ לשם לבוקר עם עצמך או עם חברה (בתפריט: מלא חנויות בגדים שוות, בתי קפה ופרחים לקחת הביתה).
– עוד סיבה להגיע לחנות: יש שם תיקים חדשים שעוד לא עלו לאתר.
– אין כפל מבצעים.
– אם התאהבתן בתיק שחסר במלאי, את חלקם אפשר יהיה בכל זאת להזמין. שווה לברר:
הווטסאפ של הסטודיו 054-5633046, החנות בבזל: 03-9444577

>>>
למי שפספסה את הפעם הקודמת, הנה לינק לראיון עם יעל, כולל הסיפור על הופעת תיק הקוביה האיקוני של ׳כיסים׳ בסדרה סקס והעיר הגדולה.

>>>

יעל (שניה מימין) והחברות שלה הולכות את שביל ישראל
יעל (מימין) עם האחיות שלה ואמא שלהן

להתאים לנשים חפצי מעבר כבר 23 שנים. איך זה עובד?
יעל: ״נולדתי למשפחה של נשים, אנחנו 3 אחיות-חברות, יש לי מעגל של חברות ילדות מאד קרובות ועוד מעגל נשים שאנחנו מטיילות יחד. אני מאמינה גדולה בעוצמה נשית מיטיבה. זכיתי להיות מוקפת בנשים מרשימות שהן השראה גדולה ונחמה נעימה. אני מאמינה שההשתיכות הזו היא חלק מההבנה של מה נשים צריכות ורוצות – בחיים שלהן כמו בתיקים שלהן. אני מאמינה שהתיק שלה האשה הוא כמו בית על הגוף, מכיל את החפצים האישיים שלנו. את מה שאנו זקוקים לו לאורך היום. לא סתם אני אומרת שתיק הוא אוביקט מעבר נשי.״

>>>
ויש גם קניינות פרטית לפי גדלים:

תיק בהצלב
גודל: קטן.
יתרונות: מכיל בדיוק מה שצריך (בהנחה שאת לא חושבת שחייבים להסחב לכל מקום עם מגבונים, בקבוק מים וספר קריאה בכריכה קשה) משאיר ידיים פנויות, לא מחליק מהכתף ונשאר כל הזמן זמין לשליפות מהירות.
בקיצור: התיק שאני תמיד מחפשת.
אופציות לדוגמה: (משמאל לימין) תיק לורנס קרוס קטן שמכיל המון ויש לו גם תא פנימי עם רוכסן /// תיק ליידי די, על שם אמא של יעל, תיק עור קלאסי במחיר ממש מפתיע /// תיק לילה קרוס, התיק שחרשתי עליו כל השנה האחרונה, מוגדר באתר כתיק ערב אבל מבחינתי יש בו מקום לכל מה שאני צריכה והוא לא מכביד על הכתפיים. בפעם הקודמת הוא נהיה סולד אאוט די מהר. מציינת את העובדה הזו לטובת המתקשות לקבל החלטות. אגב, לשלושת התיקים האלה יש גרסאות גדולות יותר.

תיק גב
גודל:
גדול.
יתרונות: מכיל את כל מה שאת חושבת שצריך וכל מה שאת יודעת שלא צריך ובכל זאת מרגישה שכדאי.
אופציות לדוגמה: (משמאל לימין) תיק אונו, מעור ועם כל מיני כיסים פנימיים פרקטיים. אני אוהבת במיוחד את גרסת הקאמל שלו /// תיק פטל, תיק טבעוני שהוא גם גב וגם צד, עשוי מחומר כל כך קליל שהוא כמעט חסר משקל כשהוא ריק /// אומגה, גם הוא תיק טבעוני עם המון מקום, כולל מקום ללפטופ. תיק אמושלם לטיסות, כזה שאפשר להכניס לתוכו המון דברים והוא עדיין מספיק אלגנטי ומינימליסטי כך שכיף להסתובב איתו בפריז או ניו יורק ושישאלו אותך ברחוב מאיפה הוא.

אגב, טיסות: תיקים לנסוע איתם
גודל:
כל מיני גדלים.
יתרונות: להחזיק בבית תיק נסיעות או תיק כלי רחצה שהם ממש יפים זה מהדברים שאת מתחילה להעריך מגיל מסוים. מה שהופך אותם גם למתנה שווה.
אופציות לדוגמה: (משמאל לימין) תיק הנסיעות האולטימטיבי, לא נשארו ממנו הרבה אבל אני בכל זאת ממליצה עליו /// תיק קטנטן לקחת איתך לחו״ל או ללילה בתל אביב, עובד כתיק ערב אבל מתאים גם ליום למי שלא צריכה לקחת איתה יותר ממשקפי קריאה או שמש, ארנק קטן וכרטיס המפתח של המלון /// תיק כלי רחצה שמגיע עם עוד שני תיקים קטנים לדברים שאת לא רוצה שיתערבבו עם כל השאר. נסעתי איתו עכשיו לצרפת ויש בו מקום להכל, כולל מברשת שיער וקרם גוף גדול מדי שלא ברור למה אני לוקחת איתי לחו״ל.

>>>

אם את לא רוצה שזה יישאר בתיק, אל תכניסי את זה לתיק.
זה אולי נשמע כמו מוטו על תיקים, אבל זה מוטו לחיים.

תיקים גדולים מעודדים אותך להכניס לתיק דברים שאת לא רוצה למצוא אחר כך בטעות, אחרי ששכחת ששמת אותם שם (ע״ע תפוח ירוק, סוכריה על מקל חצי אכולה של ילדים שהריכוז שלהם לא מספיק אפילו להתמקדות במשימת חיסול סוכריה על מקל, משהו מנייר שמישהו נתן לך ברחוב וחשבת שלשים אותו בתיק זו פעולה יותר הגיונית מלהגיד ״לא, תודה״).
(דברים שכתבתי בעצמי בפוסט מ-2019)

>>>
דרישה בסיסית מתיק: שישאיר את שתי הידיים פנויות.