המטרה: להימנע משחיקה
הוראות הפעלה: להסתכל על קולקציית החורף של שיין לפחות פעם ביום | צילום: רוני כנעני | דוגמנית: מריה שיינר
>>>
איך נימנע משחיקה? פשוט מאד: נחליט את ההחלטות הכי קשות בעולם
(התפרסם במקור בטור שלי בלאשה)
2019 היתה השנה בה שחיקה בעבודה (burnout) הוכרה כגורם לתחלואה על ידי ארגון הבריאות העולמי. אם את צעירה (יחסית), את כנראה שחוקה, סטרס הוא חלק תמידי ממצבך הנפשי ואת כבר לא באמת משוכנעת שאפשר לחיות אחרת. אבל אל דאגה, באווירת השינוי הכללית של סוף השנה האזרחית התפרסמה בניו יורק טיימס כתבה (שנכתבה על ידי מאמנת ניהול זמן) שמטרתה לסייע לך להימנע ממגיפת השחיקה.
מה תצטרכי לעשות? שלוש פעולות פשוטות:
1. תדאגי לגוף שלך. אמרתי לך שזה ממש ממש פשוט? מי שסובל משחיקה סובל גם מתופעות הלוואי שלה: השמנה, תשישות, מחלות הקשורות לסטרס. כל מה שצריך לעשות זה להקשיב לגוף ולתת לו את מה שהוא זקוק לו. ואת כבר יודעת למה הוא זקוק: תזונה נכונה, תנועה ושינה. בהצלחה!
2. תדאגי לאישיות שלך. כלומר: תוודאי שאת במקום הנכון לך. כשאת לא במקום הנכון, את מבזבזת אנרגיה. כל מה שתצטרכי לעשות זה לגלות מה עושה לך טוב ומה לא עושה לך טוב, ואז להימנע מהשני. אמרתי לכן, זה הכי פשוט בעולם!
3. שני את המציאות שלך. השחיקה נובעת התנאים האובייקטיביים במקום העבודה שלך? תשני את מה שאת יכולה לשנות. את יכולה לחפש עבודה אחרת, ואם זה בלתי אפשרי, את יכולה לעבוד עם מה שיש. למשל: לשנות את הציפיות שלך ממקום העבודה. לדוגמה: אם את מתוסכלת כי העבודה לא מספקת אותך, חפשי סיפוק במקום אחר. אם את לא מוערכת במקום בעבודה, וודאי שיש בחייך מספיק אנשים מחוץ לעבודה שמעריכים אותך, ככה יהיה לך יותר קל להתמודד.
לסיכום: אם רק תשני את איך שאת מתייחסת לגוף שלך, לאישיות שלך ולמציאות שלך – הכל ישתנה לטובה! שתהיה שנת 2020 מוצלחת.
>>>
שיר העשור שלי (אחד מהם, לפחות. גם הוא מצוין בתור תרופה לסטרס)
And I’m trying to be a good person
But I don’t think that trying’s enough